DESSO X RENS Header

DESSO X RENS

Novi pristup procesu reciklaže

Tarkett veruje u moć kreativnosti da napravi funkcionalne proizvode koji doprinose našem zdravlju i blagostanju. Imajući na umu cirkularnu ekonomiju posvećenost dizajnu svih naših tekstilnih ploča je ključna za naše poslovanje.

Naša je zajednička odgovornost da u potpunosti iskoristimo materijale i da dodamo vrednost proizvodima koji se inače odbacuju. Zato smo udružili snage sa Studiom RENS i zajedno vam donosimo razigran, ali promišljen pristup ponovnoj upotrebi odbačenih DESSO tekstilnih ploča.

DESSO_X_RENS_Designers

Ujedinjeni u crveno

Ova potpuno nova DESSO X RENS kolekcija je dizajnirana sa pažnjom za boje i umom za šare. Dostupan u tri varijacije koje vas pozivaju da planirate, igrate i dodajete boju svakom enterijeru.

Okrećemo se, testiramo, pokušavamo: dizajneri Studia RENS su igrali, otvorenog uma su pristupili zadatku produžavanja životnog veka zastarelih ili odbačenih DESSO tekstilnih ploča. Smislili su inventivnu metodu bojenja, prebojujući polovinu pločica u crveno.

Udružene zajedničkom crvenom niti, različite teksturne karakteristike i boje originalnih pločica za tepihe savršeno se spajaju.

Od ručne izrade do velikih razmera

Studio RENS je 2014. godine počeo da istražuje crvenu: boju koja izražava snažne emocije, istovremeno predstavlja ljubav i opasnost, i notorno je teško koristiti u dizajnu enterijera.

Maštovit pristup dizajnera i ručno rađen proces nanošenja boje doveli su do dragocenih uvida potrebnih za ponovnu upotrebu i procenu pločica za tekstilne ploče. Tarkett se udružio sa dizajnerima kako bi ovu inovaciju izneo na tržište. U većim, industrijskim razmerama, ali sa istom pažnjom.

DESSO_X_RENS_Designs

Novi život

Odbačene DESSO pločice za tekstilne ploče iz nekih od naših najčešće korišćenih kolekcija sada dolaze u mnoštvu nijansi i preliva. Tri seta izbalansiranih kombinacija vas podstiču da planirate i dizajnirate sopstvene podne šare, ukratko: da igrate šarenu igru u svakom enterijeru.

DESSO X RENS

Dizajniran sa pažnjom za boje i umom za šare. DESSO X RENS vam donosi razigran, ali promišljen pristup ponovnoj upotrebi odbačenih DESSO tekstilnih ploča.

Galerija slika