iQ Surface - nova kolekcija vinil podova sa efektom teraca!

iQ Surface - nova kolekcija vinil podova sa efektom teraca!

iQ Surface, naša nova kolekcija vinil podova sa efektom teraca lansirana je na Nedelji dizajna u Milanu, kroz postavku „Formations". Dizajnirana je u saradnji sa švedskim Note Design Studiom. Osnovni cilj ove kolekcije jeste oslobađanje kreativnosti u dizajnu i arhitekturi kao i povećavanje mogućnosti kombinovanja jedne od naših najpoznatijih grupa proizvoda - iQ homogenih vinil podova.

„Inteligentan kvalitet“ vinil podova velikih mogućnosti

Izložba „Formations” je imala za cilj da ukaže na otpornost podne obloge od vinila koja je obično rezervisana za zahtevna područja. Note design studio iz Stokholma radio je sa našim timom na razvoju kolekcije iQ Surface, koja „izlazi izvan okvira osnovne upotrebe, jer s odobravanjem prihvata multikolor teraco – ponovo oživljeni arhitektonski favorit, kojim se trenutno oblaže sve od podova do kuhinjskih površina i kupatila.” (Matt Ponsford, Icon)

Priča o iQ Surface istinski počinje sa stvaranjem naših prvih iQ vinil podova. iQ je skraćenica za „inteligentan kvalitet”, koji objedinjuje sve podove ovog izdržljivog, funkcionalnog i visokokvalitetnog asortimana podova. iQ Surface ispisuje novo poglavlje u iQ priči: iQ novina ima sve kvalitete drugih iQ podova, plus niz multikolor dezena i nijansi koji pozivaju na kombinacije na bilo kojoj površini, od podova i zidova do predmeta i nameštaja.

 

Dobrodošli u doba fleksibilnosti

Kada su u pitanju dizajn i arhitektura, dobar materijal je prilagodljiv materijal. U slučaju vinila, dizajner ili arhitekta ima fleksibilnu, izdržljivu podnu oblogu. Naši iQ vinil podovi se zbog svoje izuzetne trajnosti često koriste u okruženjima za zdravstvenu zaštitu i negu starijih lica. Uz iQ Surface, trajnost nije više rezervisana samo za bolnice ili domove za negu starijih lica. Ova kolekcija sa svojim prelepim višebojnim dezenima prirodno će se uklopiti u okruženja u kojima je dizajn ključno pitanje, kao što su hoteli, restorani ili radni prostori, ali i doprineti da bolničko okruženje postane prijatnije za pacijente.

To je takođe fleksibilan, kreativan materijal koji se jednako kod kuće omata oko objekata, penje se preko zidova, formira obrasce u kombinacijama.
IQ Surface kolekcija nudi mogućnosti eksperimentisanja; njene boje vas podstiču na kombinacije različitih nijansi ili svetlocrvenih naglašenih tonova. Pravo igralište za dizajnere.

iQ Surface, inovativni pod u svom najboljem izdanju

Tarkett unosi inovacije u kreativnu upotrebu vinila još od 1947. godine, od njegovih početaka kao podne obloge do današnjeg dana – izuzetno kreativan dizajnerski alat sa snažnim ekološkim prednostima izrađen za najzahtevnija okruženja. I pored debljine od samo 2 mm, ova Tarkett homogena podna obloga obezbeđuje dugotrajne performanse i može da izdrži decenije neprekidne upotrebe bez narušenog izgleda. Ukoliko je potrebno, samo suvim poliranjem vraćamo podnu oblogu u prvobitno stanje. Osim toga, lako se postavlja prema uputstvu za ugradnju

 

Održiva vinil podna obloga

Sigurno ste se često zapitali „da li su vinil podovi održivi“? Sa vinilom kao primarnim sastojkom, Tarkett je u stanju da zameni deo novih sirovina recikliranim materijalom iz proizvodnje, homogenim vinil podovima nakon upotrebe i otpadom od ugradnje, sakupljenim kao deo Tarkett programa „takeback”, zvanog ReStart. Da bismo omogućili svojim klijentima da recikliraju vinil podove, trenutno sprovodimo pilot projekat recikliranja nakon upotrebe u nordijskim zemljama. S ovim ciljem, nedavno smo razradili inovativno tehničko rešenje u Švedskoj koje omogućava da se naši korišćeni homogeni vinil podovi (proizvedeni od 2011. na dalje) očiste od ostataka lepka i betona i pretvore u vinil koji će biti istog kvaliteta kao i vinil izrađen od čistih sirovina. To znači da se iQ Surface može ugraditi, koristiti decenijama, a zatim direktno pretvoriti u novi homogeni vinil pod.