Kako da dezinfikujete tepihe u kućnim uslovima?

Kako da dezinfikujete tepihe u kućnim uslovima?

Da li ste znali?

Tekstilne podne obloge sa oznakom Home disinfection napravljene su od materijala koji omogućavaju redovnu dezinfekciju sredstvima na bazi alkohola u kućnim uslovima bez oštecenja tepiha. 

Svi naši Sintelon tepisi su pogodni za dezinfekciju u kućnim uslovima.

U nastavku pročitajte detaljno uputstvo.

Dezinfekcija se moze izvršiti korišćenjem standardnih sredstava za čišćenje u domaćinstvu i na nekoliko načina. Preporučena je upotreba Etil alkohola (75%) ili Asepsola (5% benzalkonijum hlorid). 

Uputstvo za efikasnu i bezbednu dezinfekciju tepiha kod kuće:

1.    Prilikom nanošenja dezinfekcionog sredstva na tepih, neophodno je koristiti zaštitnu masku i rukavice, a po potrebi i zaštitne naočare. Za vreme i nakon dezinfekcije obavezno je provetravanje prostorija.

2.    Maksimalna preporučena količina dezinfekcionog sredstva je do 500 ml/m2 podne obloge.

3.    Preporuceno je nanošenje dezinfekcionog sredstva sprej bocom iii natopljenim sunderom. Sprej bocom se sredstvo nanosi sa 20-30cm rastojanja, dok je za dezinfekciju sunđerom potrebno prebrisati površinu tepiha i ostaviti da se tepih potpuno osuši pre korišćenja.

4.    U slučaju korišćenja Asepsola, preporučljivo je koristiti rastvor od 5% i dozvoliti da se tepih nakon dezinfekcije potpuno osuši pre korišćenja.

5.    U procesu dezinfekcije neophodno je pridržavati se propisanih mera bezbednosti i pravila upotrebe naznačenih od strane proizvođača dezinficijensa.

 

Podelite ovu objavu sa prijateljima čije vam je zdravlje važno. Ako imate dodatna pitanja, pišete nam ovde.