Tarkett SEE postao je deo programa recikliranja podova ReStart®

Tarkett SEE postao je deo programa recikliranja podova ReStart®

01. Jun 2022

Ponosni smo što možemo zvanično da objavimo da je pre nedelju dana, kompanija Tarkett SEE (South Eastern Europe) otpočela svoje učešće u reciklaži podnog otpada kroz program ReStart®.

Prvi projekti recikliranja pokrenuti su u Rumuniji sa tekstilnim pločama na dva projekta: Vodafone sa 924 m2 i DHL sa 1.008 m2 upotrebljenih tekstilnih ploča, a planiramo da uspostavimo sistem recikliranja u svim zemljama Tarkett SEE nakon upotrebe tekstilnih ploča i nakon ugradnje homogenog vinila (po uputstvu i instrukcijama proizvođača).

Prema zelenoj agendi programa ReStart®, u budućnosti ćemo se sve više fokusirati na naša održiva rešenja i inicijative.

Građevinska industrija može napraviti veliku razliku kada je u pitanju uticaj na klimu i očuvanje resursa, jer predstavljaju 39% globalnih emisija gasova (proizvodnja, transport i spaljivanje) i 60-70% ukupnog otpada*. Kao vodeći proizvođač podnih obloga, imamo značajnu priliku i odgovornost da stvorimo promene u našoj industriji i u našem regionu.

Neki od primera koji pokazuje da je zatvoreni ciklus proizvodnje  realnost, je saradnja sa IKEOM u Stokholmu, gde smo Tarkettove upotrebljene homogene vinil podne obloge iz njihove prodavnice preobrazili u nove podne obloge. Pročitajte više o priči sa IKEOM.

Recikliranjem podova brinemo o životnoj sredini, takođe, mogućnost recikliranja putem programa Restart® predstavlja prednost za korisnike ili vlasnike raznih tipova poslovnih prostora poput kancelarija, hotela kada menjaju pod, a strogi propisi ih primoravaju da vode računa o podnom otpadu. Nudeći mogućnost da se naši proizvodi recikliraju nakon upotrebe, produžavamo brigu o kupcima i njihovim potrebama, odgovorno brinući o svetu u kom živimo i koji ostavljamo našoj deci.

*Izvor: 2019 Global Status Report for Buildings and Construction & International Energy Agency (IEA) & Eurostat.)