Top 10 trendova u tepisima u 2021

Top 10 trendova u tepisima u 2021

U potrazi ste za modernim opcijama tepiha kako bi vaš dom izgledao kao sa Pinteresta? Pred vama je lista Top 10 trendova u tepisima u 2021 na koje treba da obratite pažnju:

#1 Vintage je ponovo nov! 

Rustični trend u enterijerima ponovo je u trendu i prisutan je par godina unazad, a ove sezone ogleda se u imitaciji sisal proizvoda koji podsećaju na ručni rad: „vintage“ tepisi, savršeno izbledeli, kako bi se postigao stari izgled tepiha. 
Lep vintage tepih je odličan način da dodate boju drvenom podu, a možete ih kombinovati sa modernijim nameštajem da ulepšate dnevnu ili spavaću sobu.

Vintage tepisi, oplemenjeni diskretnim akrilnim resama našivenim na kraće strane, vode vas u romantično putovanje u prošlost. Tepih sa fotografije iz kolekcije Palermo dostupan je od marta. 

#2 Etno u novom ruhu

Ćilim tepisi dugo su bili na čelu dizajnerskih trendova. Poreklom iz Turske, Balkana i severne Afrike, poznati po svojoj bogatoj istoriji, ovi tepisi od ravnog tkanja su smeli i bezvremenski. 

 

Etno trend u kombinaciji sa skandinavskim ili klasičnim nameštajem. Zašto da ne? Uradite to sa stilom,  bez preterivanja, i u svoj dom ćete uneti deo tradicije u potpuno modernom ruhu. 
 

#3 Nova geometrija

Igra kombinacije dezena na jednom tepihu su globalni trend u 2021. godini. Smeo geometrijski dezen tepiha je snažan „statement peace“, odnosno detalj koji će prvi biti primećen u svakom prostoru. 
 

Tepisi sa geometrijskim šarama nude vam dezene bogate koloristike i strukture. Šarm boho stila provlači se kroz linijske i geometrijske dezene koji su uvek dobro i sigurno rešenje za veće prostore. 

Geometrijski tepih u sobi inspirisanoj prirodom uvezuje ceo izgled svežeg prostora. Isprobajte ove „trendy“ tepihe i u hodnicima i trpezarijama kao dodatak enterijerima u modernom stilu.

#4 Čupavi tepisi od mikrofibera

Luksuzni čupavi tepisi od najkvalitetnijeg mikrofibera daju utisak komfora i unose toplinu u dom. Jednoboji, mirniji tonovi, sa gustom i baršunastom teksturom tepiha uneće raskošan i luksuzan izgled, idealan za minimalističke prostore.  

Tepisi izrađeni od poliesterskog mikrofibera su ultra mekani na dodir. Posebno su atraktivan izbor kada je reč o izboru o spavaćim ili dnevnim sobama gde je važna mekoća pod nogama. Kada atmosfera u prostoriji govori za sebe, sve što vam još treba je efektan detalj!
 

#5 Pastelne i neutralne nijanse

Ove boje pomažu da dom postane mesto gde se možemo opustiti, napuniti energijom i osećati prijatno: od toplih nijansi nežnih pastelnih tonova do sive i bež koje su uvek popularne opcije. 

Pastelni tepisi privlače pažnju svojim inspirativnim nežnim bojama, gustim florom i baršunastim izgledom! Lako uklapanje i kombinovanje tamo gde je boja najvažnija. Jednobojni tepih sa slike ispod, u pastelnoj boja irisa, razigraće svedene hromatske prostore:
 

Paleta neutralnih tonova i dalje je veoma aktuelna. Svedene i neutralne boje daju vašem domu notu elegancije, a smela igra nijansi i površina čini prostor unikatnim. Ovde spadaju i svetle boje koje u prostor unose vedrinu. Kombinovanjem bež i braon tonova na nov i drugačiji način postižemo dinamičan izgled enterijera. 

Neutralni dezen tepiha sa fotografije ispod inspirisan je ovim trendom, a rese zaokružuju originalni utisak. 

#6 Nijanse dragulja i nakita

Jake i smele boje u enterijeru ove godine pojavljivaće se u akcentima i na taj način potpuno oplemeniti vaš prostor. Pružiće mu neophodnu promenu i optimizam. Zlatno žuta, safir plava i smaragdno zelena dominiraju u aktuelnim trendovima za uređenje enterijera. Zahvaljujući tim bojama vrlo lako možete napraviti veliku promenu u uređenju doma. 

 

#7 Tepisi na neuobičajenim mestima

Isprobajte tepihe u vašem domu na mestima na kojima do sada tepih niste mogli ni da zamislite! 

Kuhinja može izgledati kao mesto koje nije baš bezbedno za postavljanje tepiha zbog mogućih prosipanja i fleka, ali to može i biti sjajan način da neutralnoj kuhinji dodate malo boje i šara, kao i toplinu i udobnost pod nogama dok nedeljom spremate porodični ručak.  
 

Uz tepihe koji su otporni na vlagu, ne morate brinuti o mrljama, jer se veoma se lako održavaju, pa ih možete jednostavno oprati pod mlazom vode. 

Namenjeni za unutrašnje i za spoljne prostore: odlično su rešenje za balkone, terase, verande, ali  i za bašte kafića i restorana. Otporni su na vlagu, svetlost i garantuju postojan izgled čak nekoliko sezona. 

Možete ušuškati omiljeni kutak na terasi za ispijanje jutarnje kafe dodavanjem jednog komada ovakvog tepiha. 

#8  Luksuzni tepisi - za one koji vole elegantan izgled

Prefinjeni tepisi u potpunosti osvajaju svojim elegantnim izgledom. Upečatljiva boja i stil tepiha, osigurava potpuni preobražaj prostorije u kojoj je zastupljen nameštaj neutralnih boja. U takvom ambijentu to daje izrazito moćan utisak pa je svaki drugi koloristički momenat suvišan.

Luksuzni tepisi daće dašak elegancije vašem domu. Elegantan i bogat izgled sa strukturalnim akcentima u crnoj i beloj boji, uz različite visine flora koje daju 3D efekat, učiniće prostor bogatim i upečatljivim. 

#9 Tepisi od kravlje kože – za efekat glamura

Tepisi od prave kože su odlični za postizanje prirodnog i organskog izgleda, kao i dodavanje glamura vašem domu. Koža je u trendu već decenijama i dalje stiče popularnost, a tepisi od kravlje kože su sofisticirani kako za moderne tako i za tradicionalne kuće. 
Potražite ideje za tepihe od kravlje kože na Pinterestu!
 

#10 Slojeviti izgled tepiha – za kreativne

Ipak ne možete da se odlučite za samo jednu šaru ili teksturu? Slojeviti izgled tepiha postao je veoma popularan u poslednjih nekoliko godina i to je odličan način da se zabavite različitim teksturama i stilovima. Ali važno je da to uradite ispravno i razmotrite svoj prostor pre nego što dodate novi sloj. Zabavan, smeo komad poput tepiha od kravlje kože izgledaće sjajno u odnosu na neutralan izbor - poput tepiha od vune ili jute. 

 

Tepih je element enterijera nosi određenu poruku ili priča priču. Ulepšajte svoj dom tepihom koji može da uveže čitav prostor sa vašom ličnom pričom. Ako vas je ovaj tekst inspirisao, podelite ga sa prijateljima i kolegama.