iQ Surface: Zavodljiv dizajn i izuzetne performanse

iQ Surface: Zavodljiv dizajn i izuzetne performanse

iQ Surface pruža dizajneru priliku da ostavi utisak koji traje čitav život ili duže.

Lansirana tokom Nedelje dizajna u Milanu u aprilu ove godine, na Tarkettovoj postavci Formations, kolekcija iQ Surface je posmatračima dala nagoveštaj onoga što je moguće kada se usudite da sanjate. Kolekcija koja se sastoji od 27 dezena homogenog vinila visokih peformansi koji se može pohvaliti vodećim svetskim preporukama o održivosti. 

Nastale u saradnji sa Note Design Studiom, 5 porodica boja u okviru kolekcije iQ Surface otvaraju svet inspiracije za korišćenje jednog od najunikatnijih materijala za dizajn i arhitekturu. 

iQ Surface je prelepo i izdržljivo rešenje pogodno za mnogobrojne primene i projekte.

iQ Surface podovi u maloprodajnim objektima

U industrijiama u kojima autentičnost dovodi kupce, iQ Surface je dizajnerski materijal koji privlači pažnju. Zahvaljujući korišćenju boja i dezena sa potpisom Note-a, svaka od kombinacija boja iz iQ Surface je upečatljiva na svoj način. Čitava kolekcija može se lako i skladno kombinovati sa materijalima koji se obično koriste u modernoj arhitekturi enterijera, koja obuhvata kamen, drvo, beton i čelik.

Potencijalna područja primene uključuju i garderobere, hodnike i predvoja, plus područja sa akustičnom podlogom. Slobodno koristite iQ Surface i na drugim površinama osim podova, kao što su zidovi, instalacije u arhitektonskom centru, barovima ili raznim mestima društvenih okupljanja, radi još jačeg utiska.

iQ Surface podovi u radnim prostorima

Evolucija poslovnog prostora dovela nas je do fleksibilnih, svrsishodnih prostora koji nam omogućavaju da obavljamo posao onako kako želimo.

Svestrani iQ Surface asortiman inspiriše arhitekte da slobodno istražuju boju i materijale u kancelarijama. iQ Surface pomaže arhitektama i dizajnerima da naprave kancelarijske prostore koji motivišu i podstiču zaposlene. Pomoću njega stvorićete okruženja koja podjednako pružaju i stimulaciju i mir.

Nijansa za nijansom, odvojene zone u prostoru, živopisne pozadine u salama za radionice, zajednički prostori za relaks i identitet samog brenda pojačani su kreativnom snagom kolekcije iQ Surface.

 

iQ Surface podovi u obrazovnim objektima

Učenici ostvaruju najbolji uspeh u inspirativnim prostorima, a nastavnike motivišu radni prostori koji im donose energiju. Inteligentnom primenom boja i dezena arhitekta može obogatiti živote učenika i nastavnika koji koriste akademske prostore. 

U akademskom objektu Tarkettov homogeni vinil pod doprinosi više od same boje. Ima akustična svojstva prigušivanja koja su važna u bilo kom području u kom će mehaničke vibracije prouzrokovane kretanjem biti visoke i dugo se zadržavati. Pored toga, sastav bez ftalata i izuzetno niske emisije isparljivih organskih jedinjenja (VOC) doprinose boljem kvalitetu vazduha za sve koji te prostore koriste. 

Podovi iQ Surface mogu se nakon ugradnje održavati higijenski čistim i svežim bez stručnog održavanja, što ih čini ekonomski održivim čak i u obimnim načinima primene.

iQ Surface u bolnicama, ordinacijama, zdravstvenim i javnim ustanovama

Dobro osmišljen, pametno dizajniran prostor ima značajan uticaj na proces ozdravljenja pacijenta, kao i na pružanje ekonomskih prednosti zdravstvenoj ustanovi. 
Kao jedno od najzahtevnijih dizajnerskih okruženja, zdravstvena industrija donosi brojne izazove.

Kako održati prostor funkcionalnim za zdravstvene radnike? Kako ga održavati higijenskim i dezinfikovanim 24h dnevno tokom cele godine? I kako iskoristiti prostorije za smanjivanje nivoa svakodnevnog stresa radnika i pacijenata. Odgovor možete pronaći u kolekciji iQ Surface debljine 2 mm.

Kažu da se ulaganje u dizajn uvek isplati! iQ Surface je savršen primer za to. Za Tarkettov homogeni vinil nije potrebno mnogo ulagati u održavanje. Čak i u većini slučajeva primene u prometnim prostorijama njegova čista estetika i dizajn mogu se po potrebi obnoviti jednostavnim suvim glačanjem i poliranjem. Osim toga, Tarkettova jedinstvena proizvodnja zatvorenog ciklusa prenosi se na sve nivoe održivosti koji se retko viđaju u arhitektonskom i dizajnerskom materijalu.
 

Galerija fotografija

Preporučena kolekcija