Laminat

Laminat

Laminat je materijal koji je najvećim delom izrađen od drveta - Tarkett laminat u svom sastavu ima 80% drveta koje se nalazi u središnjem sloju, dok se na površini laminata nalazi dekorativni sloj štampanog papira, što u velikoj meri uslovljava njegov kvalitet i izgled. Laminat nudi mnogo mogućnosti kada je reč o dizajnu prostorija: dezena drveta, pločica, kamena, grafičkih dezena... Zahvaljujući svojoj konstrukciji, naš laminat je veoma otporan na oštećenja i ogrebotine prilikom svakodnevne upotrebe, pa je laminat pogodan za prostorije kao što su dnevna soba, kuhinja, hodnik i dečja soba. Održavanje laminata je jednostavno – dovoljno je samo redovno brisanje i usisavanje. Cene laminata možete saznati u Prodavnicama.
Po vašem laminatu možete hodati čim ga postavite, pošto se ugradnja laminata vrši bez lepka. Ako su vam potrebne odgovarajuće lajsne za laminat, pogledajte ih ovde. 

Laminat 

Laminat  je višeslojni pod napravljen od 80% drveta, koji je dizajniran da pruži izgled prirodnih materijala. Dekorativni sloj izrađen je od papira sa odštampanom slikom (obično od drveta, kamena ili pločica).

Tarkett laminat se sastoji od četiri sloja: Noseći sloj laminata je ploča velike gustine izrađena od više od 80% drveta koja pruža izuzetnu strukturnu čvrstoću i visoku otpornost. Dekorativni sloj napravljen od štampanog papira, koji omogućava širok spektardezena. Takođe koristimo jedinstvenu tehniku utiskivanja kako bismo laminat imao realističniju teksturu. Ova tehnika takođe omogućava dodavanje sofisticiranih ukrasnih efekata. Novi 3D efekti verno predstavljaju pukotine i izgled rustičnog ili korišćenog drveta, naizmenično kombinujući mat i sjajne površine. Na vrhu se nalazi naša inovativna zaštitna površina, koja osigurava trajnost i lako održavanje. Donji sloj našeg laminata je balansirajući sloj. Štiti ploču lamanta od vlage i takođe obezbeđuje stabilnost dimenzija. 


Što se tiče očekivanog veka trajanja laminata, Tarkett vam nudi 25-godišnju garanciju za laminat ugrađen u stambenim prostorima. Laminat cene možete saznati u ovlašćenim prodavnicama.


Prednosti laminata

Pristupačna alternativa parketu - značajna prednost laminat podova je cena. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnici utiskivanja koja laminatu daje izgled drveta, prirodnog kamena ili keramičkih pločica, možete odabrati da imate pod prirodnog izgleda koji nudi najpristupačniju alternativu parketu.

Izdržljiv i otporan - Izuzetno čvrsti gornji sloj laminata čini ga izuzetno otpornim na ogrebotine, ogrebotine i mrlje. Može da izdrži težak nameštaj bez pojave udubljenja u podu.

•  Tarkett laminat tretiran je na specijalan način da bi bio otporan na prodor vode. Ovo je posebno važno za laminat koji se postavlja u kuhinji, jer mora biti otporan na vlagu i imati protivkliznu površinu.

Jednostavno čišćenje i održavanje - Čvrsti sistemi zaključavanja laminatnih podova stvaraju glatki gornji sloj, sprečavajući da se prašina i nečistoća zaglave na površini i između dasaka, i olakšavajući njihovo čišćenje. Redovno brisanje i usisavanje je sve što je potrebno  za održavanje laminata.  

Laka ugradnja - Laminat obično se isporučuje u jednostavnom sistemu klika koji vam omogućava da lako sastavite daske i brzo postavite vaš pod. Uz novi sistem spajanja Tarkett laminata, ugradnja je jednostavna  i potrebno vam je i do 50% manje vremena za ugradnju.

•  Udoban pod  - Zahvaljući velikom procentu drveta koje ulazi u njegov sastav i obezbeđuje prirodnu termalnu izolaciju, laminat je udoban pod. Ukoliko postavite akustičnu podlogu ispod Tarkett laminata, imaćete veću udobnost pod nogama i oteraćete buku iz Vašeg životnog prostora.


Da biste vašem podu dali savršen završni dodatak, odaberite iz našeg aosrtimana odgovarajuće lajsne za laminat. Cene laminata, lajsni za laminat, kao i završnih i prelaznih lajsni za laminat možete saznati u Prodavnicama.